Rămâi conectat

Știri din zonă

Inspectori din cadrul DSVSA Alba au aplicat mai multe amenzi la Câmpeni și pe Muntele Găina pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare

Publicat

în

Inspectorii sanitari-veterinari din cadrul DSVSA Alba au aplicat vânzătorilor ambulanți cu ocazia Zilelor Orașului Câmpeni și Târgului de Fete de pe Muntele Găina șase amenzi, în valoare de 1.200 de lei fiecare, conform Hotărârii de Guvern 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în special pentru condiții necorespunzătoare de depozitare și etichetare, a spus, marți, la Radio Unirea FM, Dragoș Suciu, purtătorul de cuvânt al instituției.

S-au găsit carne și produse din carne neetichetate și alte alimente depozitate fără elemente de identificare.

”În total, în perioada în care s-au desfășurat cele două evenimente – Festivalul Național de Folclor <Sus, sus, sus la moți la munte> și Târgul de Fete –, la Câmpeni, Avram Iancu și pe Muntele Găina, inspectorii sanitari-veterinari au efectuat 39 de controale la persoane care desfășurau activități de alimentație publică în rulote mobile. Așa cum știm, pe Muntele Găina, la cea mai cunoscută sărbătoare populară din România și una dintre cele mai vechi sărbători tradiționale, participă mii de persoane, iar astfel inspectorii DSVSA s-au asigurat că cerințele privind siguranța alimentelor sunt respectate și au luat măsurile necesare împotriva acelora care ar fi putut afecta sănătatea consumatorilor. Trebuie precizat că au participat vânzători ambulanți și din județele vecine”, a spus Dragoș Suciu, în direct, la emisiunea postului de radio Unirea FM. Din fericire, nu au existat toxiinfecții alimentare.

De asemenea, în perioada 1 iunie – 17 iulie, inspectorii DSVSA Alba au verificat 33 de unități de alimentație publică ce și-au desfășurat activitatea pe teritoriul județului Alba în rulote mobile cu ocazia festivalurilor, evenimentelor religioase, cultural artistice și a altor manifestări publice. În cele 6-7 săptămâni au fost aplicate patru amenzi contravenționale, în valoare de 1.200 de lei fiecare, conform Hotărârii de Guvern 984/2005 și s-a acordat 1 avertisment, conform Ordonanței de Guvern 2/2001.

Între deficiențele constatate se numără: depozitare și igienă necorespunzătoare; robinet de rezervor cu apă defect; neefectuarea analizelor pe programul de autocontrol. În cazul unei unități, s-a interzis desfășurarea activității până la remedierea deficiențelor constatate.

”Personalul Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor va depune toate diligențele necesare pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie afectată. Astfel de controale vor continua pentru protejarea sănătății publice și, implicit, a intereselor consumatorilor”, a mai spus Dragoș Suciu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

O femeie de 82 de ani a ajuns la spital, după ce a fost acciodentată de un autoturism pe o trecere de pietoni din Baia de Arieș

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în jurul orei 11.30, un bărbat de 33 de ani, din comuna Lupșa, în timp ce conducea un autoturism pe strada Arieșului din Baia de Arieș, a efectuat o manevră de mers înapoi și a acroșat o femeie de 82 de ani, din Baia de Arieș, care se afla pe carosabil, angajată în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Prezența unui urs semnalată în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, în localitatea Muncelu (Baia de Arieș). A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă

Publicat

în

Prezența unui urs a fost semnalată în seara zilei de sâmbătă, 19 mai 2024, în localitatea Muncelu, aparținând de orașul Baia de Arieș. ISU Alba informează că a fost emis mesaj de avertizare prin RO-Alert, locuitorilor din zonă.

„A fost semnalată prezența unui urs în satul Muncelul, oraș Baia de Arieș. S-a emis mesaj RO-ALERT locuitorilor din zonă”, a transmis ISU Alba.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat de 82 de ani a ajuns la spital, după ce a fost accidentat de un autoturism, pe o trecere de pitoni din Sălciua

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, în jurul orei 11.30, un tânăr de 21 de ani, din Baia de Arieș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, pe raza localității Sălciua de Jos, a surprins și accidentat un bărbat de 82 de ani, din comuna Sălciua, care era angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni