campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Karatiştii Clubului Sportiv Comunal Bistra au efectuat un stagiu de pregătire cu secretarul general al Federaţiei IMAF Europa, Shihan Cees Van Der Wal

Karatiştii Clubului Sportiv Comunal Bistra au efectuat un stagiu de pregătire cu secretarul general al Federaţiei IMAF Europa, Shihan Cees Van Der Wal

Publicat în 19.05.2018 la ora 9:00

Cincizeci de membri ai Clubului Sportiv Comunal Bistra (CSC), cu vârste cuprinse între 4 ani şi 40 de ani au participat la un stagiu de iniţiere  despre tehnica şi tactica în kumite,  condus  de secretarul Federaţiei IMAF Europa – Shihan Cees Van Der Wal (8 DAN), o personalitate a karate-ului european.

Stagiul de pregătire interactiv  a avut loc în sala de sport a Colegiului  Naţional ,,Avram Iancu” din Cîmpeni. La eveniment au participat şi preşedintele Federatiei Române de Karate ,,Nipon Budo” – IMAF România, Shihan Dumitru Danciu (8 DAN) şi  vicepreşedintele Federatiei Române de Karate ,,Nipon Budo” – IMAF România, România, Sensei Simion Băluţă (7 DAN).

Stagiul a urmărit  dezvoltarea şi perfecţionarea tinerilor sportivi  în lupta cu un partener real, iar pregătirea efectuată a fost atât fizică, cât şi tehnico-tactică.

Sportivii au învăţat combinaţii de luptă kumite, de autoapărare şi au primit explicaţii pentru fiecare element în parte din exerciţiile efectuate.

,, Anul trecut am fost la Campionatul European de Arte Marţiale din Olanda şi acolo am aflat că shihan Cees Van Der Val, secretarul IMAF Europa vine în România anul acesta. L-am invitat la noi în zonă, iar dânsul ne-a onorat cu prezenţa. Este o onoare pentru noi să îi avem pe cei de la Federaţia Internaţională de Arte Marţiale în Apuseni. Consider că acest lucru a fost posibil datorită rezultatelor noastre. Le mulţumesc sportivilor pentru munca depusă, pentru sacrificiile pe care le fac. Performanţele noastre se datorează muncii de echipă. Le mulţumesc de asemenea părinţilor şi nu în ultimul rând, primarului comunei Bistra, domnul Traian Gligor, pentru că este alături de noi şi ne susţine cu tot ce poate el. Este  cu noi la competiţii atunci când timpul îi permite, iar dacă nu, ştim că este alături de noi cu sufletul. Datorită lui şi altor oameni de bine am putut participa la diverse competiţii, am avut asigurat transportul, echipamentul dar şi alte  necesităţi pe care le presupune acest sport”, afirmă Viviana Pripon ( 5 DAN), antrenoarea de karate a CSC Bistra.

De la stagiul de pregătire nu a lipsit nici primarul din Bistra, Traian Gligor.

,,Sunt mândru de rezultatele obţine de karatiştii clubului nostru de la înfiinţarea acestuia şi până acum. Am ţinut să fiu alături de ei, în acest moment deosebit pentru viitorul lor ca sportivi. Mă bucur că cei de la Federaţie au răspuns pozitiv invitaţiei antrenoarei Viviana Pripon şi au adus un plus de experienţă karatiştilor noştri. Acest lucru îmi confirmă încă o dată că, sportivii CSC Bistra au valoare, o valoare recunoscută nu doar pe plan naţional ci şi internaţional. Ei cred cu adevărat în acest sport. Vreau să fac apel din nou către părinţi să îşi înscrie copiii în clubul nostru, să îi lase să se îndrepte către sport. Asta îi face pe copii responsabili, organizaţi, disciplinaţi  şi totodată  îi educă. Le mulţumesc copiilor, adulţilor şi antrenoarei pentru eforturile lor, pentru faptul că ne reprezintă cu cinste şi onoare, acolo unde participă la competiţii. Cred că nu aş greşi dacă aş spune că sunt ambasadori ai comunei noastre, ai Apusenilor, în ţară şi în lume”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Stagiul de pregătire de la Cîmpeni a fost pentru sportivi şi un test  pentru competiţiile locale, naţionale şi internaţionale la care vor participa  în acest an.

Clubul Sportiv Comunal Bistra a luat fiinţă în primăvara anului trecut.  De atunci şi până acum, sportivii au adus acasă peste 100 de medalii de aur, argint şi bronz.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 71 ori

Karatiştii Clubului Sportiv Comunal Bistra au efectuat un stagiu de pregătire cu secretarul general al Federaţiei IMAF Europa, Shihan Cees Van Der Wal
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.