Rămâi conectat

Știri din zonă

Karatiştii Clubului Sportiv Comunal Bistra au efectuat un stagiu de pregătire cu secretarul general al Federaţiei IMAF Europa, Shihan Cees Van Der Wal

Publicat

în

Cincizeci de membri ai Clubului Sportiv Comunal Bistra (CSC), cu vârste cuprinse între 4 ani şi 40 de ani au participat la un stagiu de iniţiere  despre tehnica şi tactica în kumite,  condus  de secretarul Federaţiei IMAF Europa – Shihan Cees Van Der Wal (8 DAN), o personalitate a karate-ului european.

Stagiul de pregătire interactiv  a avut loc în sala de sport a Colegiului  Naţional ,,Avram Iancu” din Cîmpeni. La eveniment au participat şi preşedintele Federatiei Române de Karate ,,Nipon Budo” – IMAF România, Shihan Dumitru Danciu (8 DAN) şi  vicepreşedintele Federatiei Române de Karate ,,Nipon Budo” – IMAF România, România, Sensei Simion Băluţă (7 DAN).

Stagiul a urmărit  dezvoltarea şi perfecţionarea tinerilor sportivi  în lupta cu un partener real, iar pregătirea efectuată a fost atât fizică, cât şi tehnico-tactică.

Sportivii au învăţat combinaţii de luptă kumite, de autoapărare şi au primit explicaţii pentru fiecare element în parte din exerciţiile efectuate.

,, Anul trecut am fost la Campionatul European de Arte Marţiale din Olanda şi acolo am aflat că shihan Cees Van Der Val, secretarul IMAF Europa vine în România anul acesta. L-am invitat la noi în zonă, iar dânsul ne-a onorat cu prezenţa. Este o onoare pentru noi să îi avem pe cei de la Federaţia Internaţională de Arte Marţiale în Apuseni. Consider că acest lucru a fost posibil datorită rezultatelor noastre. Le mulţumesc sportivilor pentru munca depusă, pentru sacrificiile pe care le fac. Performanţele noastre se datorează muncii de echipă. Le mulţumesc de asemenea părinţilor şi nu în ultimul rând, primarului comunei Bistra, domnul Traian Gligor, pentru că este alături de noi şi ne susţine cu tot ce poate el. Este  cu noi la competiţii atunci când timpul îi permite, iar dacă nu, ştim că este alături de noi cu sufletul. Datorită lui şi altor oameni de bine am putut participa la diverse competiţii, am avut asigurat transportul, echipamentul dar şi alte  necesităţi pe care le presupune acest sport”, afirmă Viviana Pripon ( 5 DAN), antrenoarea de karate a CSC Bistra.

De la stagiul de pregătire nu a lipsit nici primarul din Bistra, Traian Gligor.

,,Sunt mândru de rezultatele obţine de karatiştii clubului nostru de la înfiinţarea acestuia şi până acum. Am ţinut să fiu alături de ei, în acest moment deosebit pentru viitorul lor ca sportivi. Mă bucur că cei de la Federaţie au răspuns pozitiv invitaţiei antrenoarei Viviana Pripon şi au adus un plus de experienţă karatiştilor noştri. Acest lucru îmi confirmă încă o dată că, sportivii CSC Bistra au valoare, o valoare recunoscută nu doar pe plan naţional ci şi internaţional. Ei cred cu adevărat în acest sport. Vreau să fac apel din nou către părinţi să îşi înscrie copiii în clubul nostru, să îi lase să se îndrepte către sport. Asta îi face pe copii responsabili, organizaţi, disciplinaţi  şi totodată  îi educă. Le mulţumesc copiilor, adulţilor şi antrenoarei pentru eforturile lor, pentru faptul că ne reprezintă cu cinste şi onoare, acolo unde participă la competiţii. Cred că nu aş greşi dacă aş spune că sunt ambasadori ai comunei noastre, ai Apusenilor, în ţară şi în lume”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Stagiul de pregătire de la Cîmpeni a fost pentru sportivi şi un test  pentru competiţiile locale, naţionale şi internaţionale la care vor participa  în acest an.

Clubul Sportiv Comunal Bistra a luat fiinţă în primăvara anului trecut.  De atunci şi până acum, sportivii au adus acasă peste 100 de medalii de aur, argint şi bronz.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

O femeie de 82 de ani a ajuns la spital, după ce a fost acciodentată de un autoturism pe o trecere de pietoni din Baia de Arieș

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în jurul orei 11.30, un bărbat de 33 de ani, din comuna Lupșa, în timp ce conducea un autoturism pe strada Arieșului din Baia de Arieș, a efectuat o manevră de mers înapoi și a acroșat o femeie de 82 de ani, din Baia de Arieș, care se afla pe carosabil, angajată în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Prezența unui urs semnalată în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, în localitatea Muncelu (Baia de Arieș). A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă

Publicat

în

Prezența unui urs a fost semnalată în seara zilei de sâmbătă, 19 mai 2024, în localitatea Muncelu, aparținând de orașul Baia de Arieș. ISU Alba informează că a fost emis mesaj de avertizare prin RO-Alert, locuitorilor din zonă.

„A fost semnalată prezența unui urs în satul Muncelul, oraș Baia de Arieș. S-a emis mesaj RO-ALERT locuitorilor din zonă”, a transmis ISU Alba.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat de 82 de ani a ajuns la spital, după ce a fost accidentat de un autoturism, pe o trecere de pitoni din Sălciua

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, în jurul orei 11.30, un tânăr de 21 de ani, din Baia de Arieș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, pe raza localității Sălciua de Jos, a surprins și accidentat un bărbat de 82 de ani, din comuna Sălciua, care era angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni