campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Mâine, 20 octombrie 2018, are loc la Sâlciua cel mai important târg anual din Munții Apuseni

Mâine, 20 octombrie 2018, are loc la Sâlciua cel mai important târg anual din Munții Apuseni

Publicat în 19.10.2018 la ora 18:32

Mâine are loc la Sălciua, cel mai mare târg din Munţii Apuseni. Expoziţii ale meşterilor populari locali şi muzică populară autentică, la târgul cu o tradiţie de 110 ani.

Comuna Sălciua a reînviat tradiția unuia dintre cele mai mari târguri de animale din Apuseni, vechi de 110 de ani. Spre deosebire de anii anteriori, când a funcționat ca un târg de animale, în acest an vizitatorii vor putea să asiste la manifestări interesante, dar fără a participa şi crescătorii de animale.

În 20 octombrie, sâmbătă, începând cu ora 09.00, Primăria comunei Sălciua, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală din Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare (GAL), Consiliul Județean Alba și Asociaţia târgului, organizează evenimentul ”Târgul din Sălciua”.

Organizatorii au pregătit expoziţii cu produse realizate de producători şi meşteri populari locali, expoziţii de utilaje şi nelipsita muzica populară autentică, într-un spectacol cu jocuri şi cântece din Apuseni.

Târgul care se organizează în comuna Sălciua are o istorie de 110 ani. În 1907, Mihail Gaja, Vasile Cioara, Matei Popa Duma, Ioan Popa Gligan, Vasile Groza, Dumitru Duma, Vasile Moisă și Vasile Baciu au fost cei care au luptat pentru câștigarea dreptului de a organiza târguri de animale în Sălciua.

Acest articol a fost citit de 2413 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.