campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Mii de persoane au luat parte duminică, 7 iulie 2019, la manifestările prilejuite de ziua comunei Bistra

Mii de persoane au luat parte duminică, 7 iulie 2019, la manifestările prilejuite de ziua comunei Bistra

Publicat în 13.07.2019 la ora 10:00

Ziua comunei Bistra a fost sărbătorită în acest an, duminică, 7 iulie. Sub genericul „Acasă la Bistra”, autoritățile locale au pregătit pentru participanţi un program cât mai diversificat şi atractiv.

Evenimentul cultural-artistic a debutat la Baza sportivă a comunei cu un Te Deum oficiat de preoți, cu cuvântul de deschidere adresat de primarul Traian Gligor şi cu sunetul tulnicului, un instrument specific acestei zone din Munţii Apuseni  (Grupul de tulnicărese „Moaţele”).

În cadrul evenimentului a avut loc şi premierea câştigătorilor Campionatului Local de Fotbal al comunei Bistra, ediţia de primăvară 2019.

Pe scenă au evoluat sportivii Clubului Comunal Bistra, antrenați de Viviana Pripon care şi-au arătat talentul şi priceperea cu demonstrații de karate și dans zumba.

Ansamblul Centrului Cultural Bistra a prezentat un spectacol de dansuri populare dar și dansuri moderne, sub conducerea instructorului Oana Joldeș.

Corul Mixt condus de prof. Gelu Muntea a încântat publicul cu un repertoriu bogat de cântece  specifice locului şi nu numai.

Spectacolul a continuat cu un program special pregătit de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al județului Alba, condus de Alexandru Pal, care i-a acompaniat pe soliștii vocali Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Tuhuț, Leontina Fărcaș. Pe scenă au urcat și membrii Ansamblului de Dansuri al Județului Alba, coordonat de Alexandra și Flaviu Mârza.

Grupul instrumental „Dor”, condus de Alin Joldeș, a încântat auditoriul alături de soliștii vocali Codruța Tomuș, Nadia Dobra, Daniel Bîrla, Anamaria Gligor, Ioana Ciorea şi Roxana Mărginean.

Seara s-a încheiat cu recitaluri susținute de Delia Jude, Georgiana Marina, Vasile Coca, Nicu Novac.

Cei mici au avut la dispoziţie un loc de distracţie amenajat special pentru ei.

„Am marcat şi în acest an, ziua comunei. Cred că a fost un succes. Am încercat să îmbinăm tradiţiile populare, dansuri, cântece, partea de sport, să promovăm tinerele talente pentru a avea câte puţin din fiecare domeniu. Pe lângă relaxare, evenimentul doreşte să promoveze tradițiile zonei noastre. Alături de localnici au fost și participanți din alte localităţi care au sărbătorit împreună cu noi. Sper că am reuşit să fiu în asentimentul localnicilor cu programul oferit şi am să încerc şi pe viitor să organizez ziua comunei. Aş vrea să spun că evenimentul a fost filmat de postul Hora TV şi va fi difuzat de mai multe ori, pentru ca lumea să poată să ne cunoască tradiţiile şi de ce nu, să vină la Bistra, să ne viziteze şi să să se bucure de tot ceea ce le poate oferi un colţişor de rai minunat care se numeşte – Bistra”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Focul de artificii de la final i-a impresionat pe participanţi. Noutatea evenimentului ,,Acasă la Bistra” a fost un foc de tabără care a adunat în jurul lui sute tineri dar şi adulţi care şi-au adus aminte de copilărie. Programul zilei a cuprins cultură, tradiţii, artişti locali, cu alte cuvinte, tot ceea ce este necesar pentru o reţetă de succes a unui eveniment special.

Acest articol a fost citit de 170 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.