Rămâi conectat

Politică

(P) Cristian Dan Pașca, candidatul PNL la Primăria Câmpeni: „Dacă oamenii buni și capabili nu fac nimic, răul câștigă”

Publicat

în

Candidatul PNL la Primăria Câmpeni, Cristian Dan Pașca are 54 de ani. Este născut în comuna Scărișoara, care se află foarte aproape de orașul Câmpeni.

A ales să trăiască și să muncească la Câmpeni, după ce a cunoscut-o pe Mariana, dragostea vieții lui, cu care s-a căsătorit când erau încă, amândoi, studenți la Cluj-Napoca.

Cristian Pașca a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca iar soția lui Facultatea de Medicină din același oraș.

Cristian a început cariera profesională ca și profesor, iar după ce s-au născut  primii doi copii – Dănuț și Teodora, Cristian a renunțat la cariera în învățământ și a pornit o afacere pe cont propriu.

Anii au trecut pe nesimțite, iar acum Cristian Pașca are o afacere prosperă și o familie frumoasă, întregită și cu al treilea copil – Paul, aici Acasă la Câmpeni!

A acceptat să candideze la primărie pentru că iubește orașul Câmpeni și își dorește ca acesta să arate altfel decât e acum. Își dorește un oraș plin de viață, modern, cu oameni zâmbitori, cu investitori care să creeze locuri de muncă, nu un oraș trist și cu un aspect dezolant așa cum este în prezent.

„Vreau să avem străzi asfaltate, moderne și curate, locuri de muncă sigure pe termen lung, școli și spitale moderne la standarde europene, medici de calitate, locuri de joacă pentru copii etc. Cred că pentru aleșii locali prioritatea trebuie să fie dezvoltarea orașului, fără ca această dezvoltare să afecteze categoriile sociale defavorizate. Orașul nostru are nevoie de un primar care să asculte vocea cetățenilor, care să lucreze împreună cu aceștia pentru binele localității și implicit al locuitorilor. Îmi doresc ca oamenii din Câmpeni să aibă încredere în mine și să pot aduce bunăstare semenilor mei și urmașilor noștri. Vreau să înțeleagă oamenii că nu candidez pentru funcție sau bani, ci pentru că îmi doresc să avem cu toții un viitor mai bun, Acasă la Câmpeni. Trebuie să ne implicăm și să facem cu toții ceva pentru ca orașul nostru, viața noastră și a generațiilor viitoare să se schimbe în bine”, afirmă Cristian Dan Pașca.

Printre proiectele candidatuLui la fotoliul de primar se numără:

  • Sprijin al administrației publice locale pentru atragerea investitorilor și crearea de locuri de muncă (oferirea de facilități fiscale, de spații în care investitorii să își reloce capacitățile de producție din alte zone la Câmpeni, sprijin pentru investitorii locali etc.)
  • Modernizarea infrastructurii rutiere – Proiectul „Câmpeniul fără gropi” (modernizarea străzilor prin proiecte integrate pe grupuri de străzi)
  • Asfaltarea drumurilor sătești
  • Modernizarea zonei blocurilor (reabilitare termică pe bani europeni, igienizare subsoluri, amenajare locuri de joacă etc.)
  • Educație de calitate (școli moderne, proiecte dedicate tinerilor, reabilitarea cantinei de la Colegiul Național „Avram Iancu” etc.)
  • Sănătate de calitate (spitale moderne cu dotări europene și specialiști din toate domeniile, construirea unei clădiri cu locuințe exclusiv pentru medici, pentru ca aceștia să rămână la Câmpeni, aparatură medicală de ultimă generație, condiții de calitate pentru pacienți și personalul medical, înființarea unui centru de dializă etc.)
  • Transformarea Câmpeniului într-un oraș turistic (sprijin pentru tineri pentru construcția de pensiuni agroturistice și pentru alții investitori din acest domeniu, parc de aventură pentru distracție și petrecerea timpului liber dotat cu tiroliene, locuri de joacă, bănci și alte facilități pentru amatorii de senzații tari etc.)
  • Crearea de evenimente care să pună în valoare tradițiile, cultura și valorile moților, și care să atragă turiști atât din țară cât și din străinătate
  • Achiziționarea stadionului și înființarea unei echipe de fotbal
  • Bază de agrement modernă (ștrand, zonă de picnic, pistă de biciclete, terenuri de tenis, volei, fotbal etc.)

Acestea sunt doar o parte a proiectelor pe care Cristian Pașca dorește să le transforme în realitate. El consideră că orașul Câmpeni poate renaște prin investiții masive, cu fonduri europene, guvernamentale, de la bugetul local sau județean.

„Dacă oamenii mă vor sprijini, le promit că ținta mea este ca în 4 ani să aduc peste 20 de milioane de euro la Câmpeni (fonduri europene, guvernamentale și alte surse de finanțare) pentru a recupera decalajul care există în prezent între Câmpeni și celelalte orașe din județul Alba. Nu sunt prea vorbăreț și poate că oamenii care nu mă cunosc îndeaproape cred că sunt cam taciturn sau încrezut, dar să știți că nu este așa. Vorbesc puțin dar fac multe. Sunt un om pentru care faptele vorbesc”, declară Cristian Dan Pașca.

El este convins că și câmpănarii doresc aceleași lucruri bune pentru Câmpeni și crede că „Împreună pentru o viață mai bună, Acasă la Câmpeni!” se poate pune în practică, doar dacă primarul și cetățenii lucrează în echipă.

Politică

Radu Penciu, primar Lupșa: „Vești bune pentru locuitorii din APUSENI! DN 75 va intra în reparație”

Publicat

în

Primarul comunei Lupșa, Radu Penciu  a declarat că DN 75 va intra în reparație, după ce s-a întâlnit cu Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și Vicepremierul Dan Barna.

„Vești bune pentru locuitorii din Apuseni! DN 75 va intra în reparație! Am avut o întâlnire de lucru cu vicepremierul Dan Barna și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, solicitând sprijin urgent pentru repararea infrastructurii rutiere din Munții Apuseni, Ministrul Cătălin Drulă m-a asigurat că, în această vară, va începe reabilitare Drumului Național 75, principala rută de acces în Munții Apuseni. Starea deficitară a drumului este o problemă pentru toate localitățile din zonă, având un impact negativ atât asupra turismului, cât și asupra economiei locale. Am încredere în promisiunile colegilor mei și sper ca în curând să circulăm în condiții normale pe DN 75.”, scrie în mediul de socializare primarul comunei Lupșa, Radu Penciu.

Citește mai mult

Politică

Deputatul PSD Radu Tuhuț, demersuri pentru înființarea primului centru de dializă din Munții Apuseni

Publicat

în

Înființarea unui centru de dializă la Câmpeni sau Abrud este o investiție necesară, extrem de importantă pentru întreaga zonă a Munților Apuseni, în contextul în care pacienții care suferă de insuficiență renală avansată trebuie să parcurgă zeci de kilometri pentru administrarea tratamentului ce le asigură supraviețuirea.

Am înaintat ministrului Sănătății, doamnei Ioana Mihăilă, propunerea de înființare în regim de urgență a unui centru de dializă, în orașele Câmpeni sau Abrud, care va deservi pacienții din mai multe zone ale Munților Apuseni. Sunt convins că dacă se dorește realizarea acestui proiect medical se vor găsi și soluții, spațiul adecvat, aparatura necesară, mai ales în contextul fondurilor alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, cu sprijinul administrațiilor locale, vom putea găsi și cadrele medicale, indispensabile înfăptuirii proiectelor în domeniul sănătății.

Știm cu toții că pacienții care suferă de boală cronică de rinichi, în stadiu avansat, și-ar putea pierde viața, fără dializă, din cauza acumulării toxinelor din circuitul sanguin. Administrarea tratamentului la Alba Iulia sau în alte orașe presupune consum de energie, costuri suplimentare și timp mai mult pentru pacienți, care oricum nu duc o viață tocmai ușoară. Astfel, înființarea unui centru mai aproape de domiciliile lor este o investiție obligatorie, care va conduce la ușurarea crucii pe care o au de dus.

Citește mai mult

Politică

Deputatul PSD Radu-Marcel Tuhuț și-a deschis birou parlamentar, în Capitala „Țării Moților”

Publicat

în

Președintele interimar al PSD Alba, deputatul Radu-Marcel Tuhuț, și-a deschis birou parlamentar în orașul Câmpeni, cu scopul a fi mai aproape de oamenii din Munții Apuseni și din dorința de a cunoaște mai bine necesitățile lor, pe care le va duce în Parlamentul României și va face tot posibilul să le soluționeze.

„Biroul meu de lucru a fost și va rămâne, mereu, în teren, alături de oameni, în slujba cărora mă aflu. Deschiderea unui cabinet parlamentar în Munții Apuseni, la Câmpeni, este, pe lângă o responsabilitate morală, o consecință a dorinței mele de a fi în permanentă legătură cu toți cei care au nevoie de sprijinul nostru și vor să ni se adreseze. Îi asigur pe toți locuitorii județului Alba care au nevoie de sprijin parlamentar că nu sunt singuri, problemele pe care mi le vor prezenta nu vor rămâne necunoscute, ci vor ajunge în Parlamentul României, iar eu voi depune toate eforturile necesare pentru soluționarea lor”, a spus deputatul Radu Marcel Tuhuț.

La inaugurarea biroului parlamentar au participat europarlamentarul Victor Negrescu, senatorul Călin Matieș, aleși locali și membri PSD.

 

Acesta este situat pe str. Moților, nr. 77, în clădirea în care se află și sediul organizației locale a PSD Câmpeni. Audiențe au loc de luni până vineri, între orele 10.00 – 11.00. În perioada în care există activitate parlamentară, acestea vor fi asigurate de către Ilie Călin Bodea, consilierul deputatului Radu-Marcel Tuhuț.

Fost primar al comunei Ciuruleasa, Radu Marcel Tuhuț se află la primul mandat de parlamentar. Din decembrie și până în prezent, a depus zeci de interpelări și întrebări parlamentare, a inițiat propuneri legislative și amendamente la legi, a solicitat și fundamentat suplimentarea fondurilor pentru județul Alba și pentru administrațiile locale.

Referitor la Munții Apuseni, acesta a continuat demersurile de introducere a gazului metan, începute în perioada în care a fost primar, a cerut continuarea asfaltării drumurilor naționale și sprijinirea instituțiilor de învățământ, respectiv a spitalelor. De asemenea, a intervenit pentru respectarea drepturilor agricultorilor, crescătorilor de animale. A solicitat sprijinirea mediului privat afectat de pandemie.

Recent, deputatul de Alba a depus un amendament asupra asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Apuseni și Rezervația Biosferei ”Delta Dunării” pentru acordarea unei reduceri de 50% pentru lemnele necesare încălzirii locuințelor din Munții Apuseni, în contextul în care oamenii de aici nu beneficiază de gaz metan. Dacă amendamentul va fi respins, Radu Marcel Tuhuț va iniția un proiect de lege pentru acordarea acestei facilități și va cere sprijin tuturor parlamentarilor din din județele Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad, pe teritoriile cărora se află Munții Apuseni.

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni