Rămâi conectat

Știri din zonă

Școlile din comuna Bistra funcționează în condiții de siguranță

Publicat

în

În comuna Bistra, unitățile de învățământ și-au redeschis porțile și funcționează după scenariul verde. Toți elevii și copiii de grădiniță s-au întors fizic în unitățile de învățământ.

Scenariul verde se aplică localităților unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1 la 1000 de locuitori.

Conform Ordinului Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr.3235/93 privind măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, școlile trebuie să respecte procedura și măsurile obligatorii în această perioadă de pandemie.

Primarul comunei Bistra a vizitat unitățile de învățământ din comună pentru a se asigura că elevii și preșcolarii sunt în siguranță.

„Am vrut să mă asigur că școlile și grădinițele au suficiente măști de protecție, materiale de curățenie, igienă și dezinfecție pentru copii, personalul didactic și auxiliar. De asemenea, că distanțarea fizică între elevi în sălile de clasă este asigurată, că există circuitele funcționale necesare, că spațiile de recreere pentru copii sunt bine organizate și că toate regulile și măsurile sunt respectate și  copiii noștri sunt în siguranță. Vom face tot ce ține de noi, de administrația publică locală, pentru a-i proteja. Sunt convins că și conducerea unităților de învățământ și personalul didactic îi vor supraveghea foarte atent pe copii”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Edilul face apel și la părinți să le explice copiilor că este important să respecte regulile impuse la școală și că acest lucru este pentru binele lor. De asemenea, el îi roagă pe părinți să monitorizeze zilnic starea de sănătate a copilului și să acționeze responsabil dacă sunt convinși că acesta prezintă vreun simptom, să anunțe imediat medicul de familie sau serviciile de urgență și să nu mai trimită copilul la școală.

În comuna Bistra au reînceput fizic cursurile 277 de elevi (clasa 0 – clasa VIII) și 83 de copii s-au întors la grădinițe.

La Bistra, Școala Gimnazială ,,Nicodin Ganea” Bistra, unitate de învățământ cu personalitate juridică funcționează cu structurile de învățământ arondate: Școala Gimnazială Gîrde, Școala Primară Bălești, Școala Primară Ciuldești și Grădinițele cu Program Normal Bistra, Gîrde și Ciuldești.

Scenariul de funcționare al unităților de învățământ se va actualiza în funcție de evoluția epidemiologică, pe baza ratei incidenței cumulate pe localitate, primită de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Tânăr de 26 de ani din Vidra cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe DN 75

Publicat

în

Joi, 26 aprilie 2024, în jurul orei 03.50, polițiștii Postului de Poliție Bistra au depistat un tânăr de 26 de ani, din comuna Vidra, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 75, pe raza comunei Bistra, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de   1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Investiție de 9 milioane de lei în modernizarea a două străzi din comuna Horea

Publicat

în

Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca.

Aproximativ 4,5 kilometrii din drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca și 500 de metri din strada Bisericii urmează să fie modernizat și reabilitat.

Conform documentației, pentru strada Bisericii se vor realiza următoarele lucrări:

– 10 cm strat din piatră spartă împământată;

– 15 cm strat din piatră spartă amestec optimal;

– 15 cm din balast;

– 21 cm strat din blocaj de piatră brută;

– panta transversală va fi de 4,00%.

Iar pentru drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca:

– 4 cm beton asfaltic

– 6 cm beton asflatic deschis

– 15 cm piatră spartă amestec optimal

– 20 m balast

– 18 cm sacrificare și reprofiliare pietruire existentă cu adaos de balast.

Necesitatea proiectului este justificată deoarece:

Pentru strada Bisericii: 

– lipsa amenajării traseului drumului în plan și spațiu

– sistemul rutier actual este reprezentat de deluviu nisipos slab argilos cu multe fragmente și blocuri stâncoase

– existența fagaselor longitudinale și transversale

– lipsa unei îmbărcăminți rutiere moderne

Pentru drumul vicinal Horea – Teiu- Preluca:

– sistemul rutier actual este reprezentat de pietruire recentă cu piatră spartă mare de carieră

– partea carsoabilă prezintă o serie de defecțiuni specifice drumurilor pietruite sau de pământ, de tipul gropilor

– lipsa unei îmbrăcăminți moderne

– lipsa dispozitivelor pentru colectarea și scurgerea apelor pulviale.

Data limită de depunere a ofertelor este de 15.05.2024. Valoarea aproximativă a investiției este de 8.751.526,07 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Minor din Vadul Moților cercetat de polițiștii din Câmperni, după ce a fost depistat conducând fără permis o motocicletă neînmatriculată, pe DC 139

Publicat

în

Joi, 18 aprilie 2024, în jurul orei 20.40, polițiștii Secției de Poliție Rurală Câmpeni au identificat un tânăr de 16 ani, din comuna Vadu Moților, în timp ce conducea o motocicletă, pe DC 139 din localitate, fără a avea plăcuțele de înmatriculare montate pe aceasta.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că motocicleta nu era înmatriculată în circulație, iar conducătorul acesteia nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea, pe drumurile publice, a unui vehicul neînmatriculat și conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni