campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Târg caritabil de Crăciun, spectacol de colinde tradiționale și apariția moșului încărcat cu daruri pentru toți copii din Câmpeni

Târg caritabil de Crăciun, spectacol de colinde tradiționale și apariția moșului încărcat cu daruri pentru toți copii din Câmpeni

Publicat în 22.12.2017 la ora 11:14

Sub sloganul „De la noi, cu drag, pentru voi!”, în parcul din centrul orașului Câmpeni a debutat ieri, de la ora 14.00, Târgul de Crăciun organizat de elevii Colegiului Național „Avram Iancu” din localitate, eveniment caritabil prin care fondurile obținute în urma vânzării produselor oferite de elevi – peste 10.000 lei – au fost direcționate unui caz umanitar.

Și de această dată trebuie menționată deosebita implicare a numeroaselor cadre didactice și îndeosebi a sutelor de elevi care au suportat peste 3 ore vremea rece, au luat la pas centrul orașului sau au rămas în perimetrul târgului, oferind spre vânzare diferite produse, tocmai pentru a veni în ajutorul unui copil bolnav care are nevoie de bani.

Mai târziu, de la ora 16.00, pe scena din fața statuii lui Avram Iancu s-a desfășurat „Sărbătoarea pomului de Crăciun” organizată de Primăria și Consiliul Local Câmpeni, ce a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de preoții din oraș. Evenimentul a continuat cu cuvintele de mulțumire rostite de primarul Ioan Călin Andreș, care a menționat ajutorul oferit de sponsori, aproximativ 30.000 lei, pentru ca Moș Crăciun să vină cu daruri la copii.

Dar până la sosirea moșului „în fapt de seară”, escortat de mașina Poliției Locale, pe scenă au dansat, cântat și colindat mai multe grupuri de elevi și tineri talentați din zonă, iar la apariția lui Moș Crăciun numeroși copii prezenți au sărit în întâmpinarea acestuia. După ce moșul a urcat pe scenă, câțiva micuți mai curajoși au venit alături de acesta să-i colinde, să-i recite poezii, să se fotografieze și să primească daruri, care au fost oferite din microbuzele aflate în apropiere.

Chiar dacă temperaturile erau sub pragul înghețului, numeroși părinți și copii veniți din diferite localități din Apuseni au putut admira cu această ocazie și iluminatul festiv de iarnă amplasat încă de la începutul acestei luni în centrul orașului și pe câteva din străzile principale, investiție pentru care consilierii locali au aprobat într-una din ședințele de la sfârșitul acestui an suma de 60.000 lei din bugetul orașului.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 151 ori

Târg caritabil de Crăciun, spectacol de colinde tradiționale și apariția moșului încărcat cu daruri pentru toți copii din Câmpeni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.