Rămâi conectat

Administrație

Unitățile de învățământ din Câmpeni vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

Publicat

în

Zilele trecute a fost semnat contractul de finanțare dintre Orașul Câmpeni și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării în numele și pentru Ministerul Educației pentru investiția: „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din orașul Câmpeni”.

Finanțarea este una nerambursabilă, obținută prin PNRR, în valoare de 4.311.663,91 lei (aproape 875.000 de euro).

Banii europeni vor fi utilizați pentru asigurarea echipamentelor și resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă, laboratoare, ateliere școlare, echiparea laboratoarelor informatice, echiparea atelierelor de practică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Investiție de aproape 2 milioane de euro în construcția unui nou pod peste Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

La Câmpeni urmează a fi construit un nou pod peste râul Arieș, pe strada Izvoarelor, printr-o investiție de aproape 2 milioane de euro. Contractul de finanțare a fost semnat luni, 23 octombrie 2023, de către primarul Cristian Dan Pașca, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Am semnat astăzi, la București, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența ministrului Adrian Ioan Veștea, contractul de finanțare pentru proiectul „Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș. Este un proiect depus pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, o investiție în valoare de 9.846.342,59 lei. Este vorba despre un pod nou care va fi amplasat în amonte de podul Ferdinand. Avem deja realizat proiectul tehnic, iar în maximum două săptămâni vom demara licitația pentru atribuirea lucrărilor”, a scris primarul Dan Cristian Pașca, pe pagina personală de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Mâine, 11 octombrie 2023, circulația rutieră va fi închisă pe Podul peste Abrudel, din cauza unor lucrări

Publicat

în

Primăria orașului Câmpeni transmite că circulația rutieră pe Podul peste Abrudel va fi închisă mâine, 11 octombrie 2023, între orele 10:00 – 15:00, din cauza unor lucrări.

„Podul peste Abrudel, de la intersecția DN 74 cu strada Gării, va fi închis în data de 11.10.2023 datorită lucrărilor care se desfășoară la acesta. Podul va fi închis între orele 10.00 și 15.00. Accesul pe strada Gării se va face din DN 75 pe podul Ferdinand”, au transmis reprezentanții Primăriei Câmpeni.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Lucrări executate la Câmpeni, în urma fenomenelor meteo extreme înregistrate în luna iulie. Vezi unde s-a intervenit

Publicat

în

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, împreună cu Cristian Pasca, primarul Orașului Câmpeni, Valentin Gog, viceprimarul orașului și director SGA Alba Sorin Vlad, au verificat în teren stadiul lucrărilor executate în urma fenomenelor hidromeorologice periculoase din data de 04.07.2023 care au avut loc pe raza UAT Campeni.

S-a executat după cum urmează:

– lucrări de punere în siguranță a malurilor erodate pe pr. Valea Caselor, lucrările au fost executate cu anrocamente furnizate de către Primăria Orașului Câmpeni;

– lucrări de decolmatare a cursului de apă pr. Valea Caselor, lucrări executate pe o lungime de aproximativ 1km;

– lucrări de consolidare ziduri de sprijin, în zona de confluență a pr. Valea Caselor sunt în desfășurare lucrări de punere în siguranță a zidurilor de sprijin aflate în patrimoniu, lucrări care constau în subzidiri executate pe 20m lungime pe ambele maluri, execuția a doua praguri de fund în lungime de 4m amonte, respectiv 6m aval, precum și execuția unui radier armat de 25cm grosime între cele 2 praguri;

– Pentru lucrările menționate mai sus s-a intervenit cu excavatorul pe pneuri, cu buldoexcavatorul și cu o autobasculantă precum și cu personalul FL Campeni.

– Concomitent, s-au execut lucrări de recalibrare a albiei și pe pr. Valea Bistrei, intervenidu-se cu buldozerul din dotare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni